Voor uw gezondheid: deskundig én natuurlijk
 
Tekstgrootte AAA

Informatie voor nieuwe patiënten

Hoe schrijft u zich in als nieuwe patiënt?

U kunt uzelf en uw partner, kinderen of huisgenoten inschrijven als VASTE INGESCHREVEN PATIËNT of als CONSULTATIEVE PATIËNT:

▶ WILT U EEN AURUM-HUISARTS ALS UW VASTE HUISARTS?
 
Wanneer u als patiënt/cliënt in het Therapeuticum Aurum ingeschreven wilt worden bent u van harte welkom!
Alle drie de praktijken staan open voor nieuwe inschrijvingen.

De gewoonte is dat u eerst een afspraak maakt voor een kennismakingsgesprek. Wanneer zowel u als de arts accoord gaan kunt u ingeschreven worden. Na het kennismakingsgesprek dient u dan uw vorige huisarts te vragen het elektronisch medisch dossier (EMD) over te zetten op naam van de nieuwe Aurum-huisarts of (wanneer u voorheen niet in Zoetermeer woonde) een uitdraai daarvan te vragen. Tevens vraagt u het eventuele papieren dossier om mee te nemen. De inschrijving en daarmee de medische zorg gaat in vanaf het moment dat het elektronisch medisch dossier (EMD) daadwerkelijk op naam van de nieuwe dokter staat en het evt. papieren dossier van de vorige huisarts beschikbaar is. 

Rechtsboven op deze blz. kunt u een inschrijfformulier (één per in te schrijven persoon) downloaden. Het is ook aan de balie van Therapeuticum Aurum verkrijgbaar. Wanneer u het inschrijfformulier niet kunt downloaden en u buiten Zoetermeer woont of moeilijk zelf langs kunt komen, kunt u de assistente telefonisch vragen een inschrijfformulier aan u op te sturen, één formulier per persoon. Wilt u dan svp zowel voor- als achterkant invullen en dit retourneren of meenemen naar het kennismakingsgesprek?  Het formulier is nog niet online in te vullen, maar u kunt een uitgeprint en leesbaar ingevuld formulier ook scannen en mailen naar: assistente.ephraim@gmail.com, of het emailadres van de assistente van een van de andere artsen (volgt).

Op de Home-pagina van deze site vindt u de nieuwste PRAKTIJKINFORMATIE en een pdf van de nieuwste NIEUWSBRIEF AURUM. Zolang de voorraad strekt kunt u deze ook aan de balie van Aurum in gedrukte versie verkrijgen.

 
► WILT ALLEEN VOOR BEPAALDE VRAGEN LANGSKOMEN?
 
Bijvoorbeeld voor een antroposofisch-medisch advies (dr. Ephraïm of dr. van der Schuit) of een second opinion? Dan wordt u géén 'ingeschreven patiënt' maar een 'consultatieve patiënt' oftewel 'NONI' (niet op naam ingeschreven). In dat geval blijft u bij uw eigen huisarts en hoeft u het elektronische en papieren dossier niet op te vragen. Wel kan het zinvol zijn om medische gegevens aan uw huisarts te vragen, bijv. in de vorm van een verwijsbrief met tenminste een samenvatting van uw medische voorgeschiedenis en uw evt. medicatiegebruik, aangevuld met eventuele specialistenbrieven. Uw huisarts kan u ook op eigen voorstel voor een antroposofisch advies of second opinion naar ons verwijzen.
 
Voor het eerste gesprek met de antroposofisch arts in Aurum dient u een ingevuld inschrijfformulier (u hoeft in dit geval alleen blz 1 in te vullen) mee te nemen, eventueel dus aangevuld met de medische gegevens van uw eigen huisarts. Vraagt u ook dat de assistente van te voren een (leeg en nieuw) elektronisch medische dossier voor u aanmaakt, want dan kan de arts daarin notities maken en eventueel geneesmiddelen voorschrijven of verwijzingen maken.
In dit 'Noni-dossier' komt om administratieve redenen "SO" (second opinion) voor uw achternaam te staan, om het te kunnen onderscheiden van het elektronisch dossier van uw eigen huisarts. Desgewenst kunnen wij uw eigen huisarts terugberichten over het beloop van begeleiding in Aurum.
 

Downloads:

Contactgegevens

Frits de Zwerverhove 1
2717 TP Zoetermeer
zie: Routebeschrijving 

Noodlijn 8 – 17 uur
079-351 23 94

Uitsluitend voor spoedgevallen
tijdens kantoortijden, in T. Aurum

Noodlijn 17 – 8 uur
079-343 16 00

Uitsluitend voor spoedgevallen 
na kantoortijden,
op de Huisartsenpost (HAP)

Huisartsen

Dhr. Ephraïm 079-3212368
Mw. Schneider 079-3510607
Mw. vd Schuit 079-3511730

klik hier voor meer informatie
klik hier voor herhaalrecepten

Therapieën en overigen

(Klik aan voor meer informatie:)

Consultatiebureau 0-5 jaar
Diëtist Dieettherapie: 06-82665869
Diëtist Nutrivitaal: 06-48889090
Euritmietherapie 079-3217903
Fysiotherapie 079-3219172
Gesprekstherapie & coaching
Internist dr Tusenius 030-2282622
Kunstzinn. therapie 079-3217258
Muziektherapie 079-3217903
Osteopathie 06-30865062
Spraaktherapie 015-2620246
Uitwendige therapie 079-3219172
Verloskundigen 079-3217172

 

 

Disclaimer