Onze diëtisten
 
Tekstgrootte AAA

Voeding- en dieettherapie

In het therapeuticum zijn twee diëtistenpraktijken gevestigd. Beiden met hun eigen identiteit en aandachtsgebieden. Wij stellen ons graag aan u voor:

 

          

Paramedische Voedingspraktijk Libella Vita 

Nutrivitaal



Annemarije Odijk-de Jong, diëtist en voedingstherapeut


Angela van Eijnsbergen,
diëtist

Dieettherapie is de naam voor de begeleiding die ik geef aan mensen bij het veranderen van hun eetgedrag, hun eetpatroon en het loskoppelen van ongewenste emoties aan eten.

Dit doe ik als (antroposofisch) diëtist en student aan de academie counselling en coaching. In mijn praktijk combineer ik antroposofische - en natuurvoedingsinzichten met een vorm van gedragstherapeutische strategieën (Health Counseling, NLP, PMT, PRI).

De naam van mijn praktijk zegt genoeg; mijn doel is om iedereen die mijn praktijk verlaat, nog vitaler en gezonder te laten voelen.

Vitaal door voeding en frisse nieuwe inzichten gericht op uw toekomst en gezondheid. Tijdens de consulten maak ik gebruik van o.a. RET en NLP technieken. Bent u klaar om samen met mij die uitdaging aan te gaan en te groeien naar meer vitaliteit in uw leven?

Aandachtsgebieden:

- Overgewicht

- Eetbuien

- Emotioneel eetgedrag

- Antroposofische dieettherapie

 
Aandachtsgebieden:

- Diabetes Mellitus

- Baby- en kindervoeding

- Voedselovergevoeligheid

- Maag- en Darmproblematiek

- Over- en ondergewicht
Voor meer informatie:

www.libellavita.nl (werkt nu!)
Voor meer informatie:

www.nutrivitaal.nl
Contactgegevens:

06-82665869

info@libellavita.nl
Contactgegevens:

06-48889090

info@nutrivitaal.nl
Spreekuur op donderdagmiddag en -avond       Spreekuur op woensdag (ook online consulten mogelijk)

 

Op gebied van voeding is in de geneeskunde heel veel gaande.

Er wordt naarstig gezocht naar het belang van diverse voedingsstoffen:

- Hoeveel vitamines bijvoorbeeld moeten we nu eigenlijk binnen krijgen om gezond te worden, of om gezond te blijven, of om heel specifieke ziektes te voorkomen?

- Hoeveel moeten we nu eigenlijk eten om niet te zwaar te worden en hoe komen we op een goede manier weer van overgewicht af?

- Waarom komt een ziekte als diabetes tegenwoordig zoveel voor en welke rol speelt daarbij ons huidige voedingspatroon?

- Hoe moeten we onze kinderen voeden zodat ze later geen problemen krijgen?

- Is melk nu eigenlijk wel zo gezond?

- Hebben al die nieuwe producten, zoals melk met extra calcium of cholesterolverlagende margarines wel zin?

- Zijn al die gelanceerde gezondheidsclaims wel terecht?

- In hoeverre is onze voeding veilig en kan onze huidige voeding ons echt nog wel voldoende bieden?

De meeste van deze vragen komen voort uit of worden onderzocht op onderdelen van de voeding: vitamines, mineralen, bacteriën en ziektekiemen, calorieën, vetten enz.

Het kan verhelderend werken om naast de visie op onderdelen ook op zoek te gaan naar ideeën over voeding die meer van het geheel uitgaan: een meer organische kijk op voeding.

Andere vragen worden dan gesteld zoals bijvoorbeeld:

- Hoe is de relatie tussen mens, plant en dier?

- Hoe heeft de mens zich door de eeuwen heen ontwikkeld en wat is nu een passende voeding voor hem?

- Kunnen er nog wel algemene richtlijnen gegeven worden voor voeding of is dat tegenwoordig heel individueel bepaald?

- Waar gaat het in de voeding nu eigenlijk om: zorgen dat we onze stoffen binnenkrijgen of zijn er nog meer en andere voedende aspecten aan te wijzen, ook niet-materiële?

- Hoe zouden we de meerwaarde voor de mens van biologische- en biologisch-dynamische landbouw kunnen benoemen?

Een ziekte is in iemands leven een heel eigen biografisch gegeven: deze mensen moet met deze ziekte aan de slag. Bewust omgaan met voeding is één van de manieren om zelf actief in dit ziekteproces te stappen. Bij ieder mens en bij iedere ziekte is de basisvraag:

- Hoe versterk ik zelf mijn eigen gezonde krachten?

Bij sommige mensen zou het lichaam niet overvraagd moeten worden door het eten van producten die juist heel veel kracht kosten om te verteren (bijvoorbeeld rauwkost). Maar je kunt ook ziek worden doordat je je lichaam lui hebt laten worden door het eten van te veel gemakkelijk voedsel (bijvoorbeeld suiker).

Bij sommige ziekten hebben we wat meer warmte nodig en bij andere wat meer licht.

Zo zijn er veel verschillende invalshoeken aan te wijzen en per persoon te onderzoeken.

Wij helpen u graag om samen op zoek te gaan naar een voor u zinvolle manier om met het complexe vraagstuk van de voeding om te gaan en een gezonder voedingspatroon aan te gaan of uw voeding aan te passen aan een benodigd dieet.

 

Contactgegevens

Frits de Zwerverhove 1
2717 TP Zoetermeer
zie: Routebeschrijving 

Noodlijn 8 – 17 uur
079-351 23 94

Uitsluitend voor spoedgevallen
tijdens kantoortijden, in T. Aurum

Noodlijn 17 – 8 uur
079-343 16 00

Uitsluitend voor spoedgevallen 
na kantoortijden,
op de Huisartsenpost (HAP)

Huisartsen

Dhr. Ephraïm 079-3212368
Mw. Schneider 079-3510607
Mw. vd Schuit 079-3511730

klik hier voor meer informatie
klik hier voor herhaalrecepten

Therapieën en overigen

(Klik aan voor meer informatie:)

Consultatiebureau 0-5 jaar
Diëtist Dieettherapie: 06-82665869
Diëtist Nutrivitaal: 06-48889090
Euritmietherapie 079-3217903
Fysiotherapie 079-3219172
Gesprekstherapie & coaching
Internist dr Tusenius 030-2282622
Kunstzinn. therapie 079-3217258
Muziektherapie 079-3217903
Osteopathie 06-30865062
Spraaktherapie 015-2620246
Uitwendige therapie 079-3219172
Verloskundigen 079-3217172

 

 

Disclaimer