Griepprik 2021

Locatie: 

Therapeuticum Aurum

Frits de Zwerverhove 1

2717 TP Zoetermeer

.

Klik op datum en kies een tijdslot :

Op deze pagina vindt u meer informatie over de griepprik van 2021. Heeft u per brief een uitnodiging gekregen? Dan kunt u zich via deze pagina aanmelden voor de griepprik.

Vanwege het coronavirus en de anderhalvemetermaatregel, zijn wij genoodzaakt om de griepvaccinaties anders te organiseren. Het lukt namelijk niet om dat op de praktijk te doen, met voldoende afstand.

Om drukte te voorkomen is het verplicht om u vooraf aan te melden voor de griepprik, en zich in te schrijven voor een tijdslot. Op die manier kunnen we zorgen dat u de griepprik op een veilige manier kunt krijgen.

Het is verplicht om u aan te melden voor de griepprik. Wij maken hiervoor gebruik van een inschrijvingssysteem van Eventbrite. U kunt u aanmelden door op één van onderstaande knoppen te klikken en uw gegevens in te voeren. U kunt voor twee mensen tegelijk een afspraak maken (bijvoorbeeld voor uzelf en uw partner).

Klik op de datum waarvoor u zich wilt aanmelden. U wordt doorgestuurd naar de website van Eventbrite. Op deze website kunt u het tijdslot kiezen waarop u de griepprik krijgt.

Lukt het aanmelden niet? Vraag dan of iemand anders u kan helpen, bijvoorbeeld een familielid. Lukt het nog steeds niet? Bel ons dan op 079 – 3510607 (toets 3), dan helpt onze assistente u.

Veelgestelde vragen over de griepprik:

 • Neem de brief mee die u van ons hebt ontvangen. De reserveringsbevestiging van Eventbrite hoeft u niet mee te nemen.
 • Kom maximaal vijf minuten voorafgaand aan het tijdstip waarvoor u zich hebt aangemeld.
 • U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Draag daarom kleding waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.
 • Houd anderhalve meter afstand van anderen conform de landelijke corona-afspraken.
 • Blijf thuis als u één of meer van deze klachten heeft: verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, opeens moe, niet meer ruiken of proeven, koorts.

Wij hebben meerdere maatregelen genomen om te zorgen dat u de griepprik veilig kunt krijgen.

 • Wij organiseren de griepprik met een ingang en aparte uitgang.
 • We verdelen patiënten geleidelijk over de dagen met ons inschrijfsysteem. Op die manier kunnen we de drukte beter spreiden en wachtrijen voorkomen.
 • We roepen u op om niet meer dan vijf minuten van tevoren te komen en alleen een begeleider mee te nemen als dit strikt noodzakelijk is.
 • We geven dringend advies om te allen tijde anderhalve meter afstand te houden van anderen (uiteraard met uitzondering van het moment dat u de prik krijgt).
 • Blijf thuis als u één of meer van deze klachten heeft: verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, opeens moe, niet meer ruiken of proeven, koorts.
 • Het staat u vrij om een mondkapje te dragen. Dit is niet verplicht. Heeft u klachten? U mag dan niet komen, ook niet met een mondkapje.

Pneumokokken zijn bacteriën die een longontsteking kunnen geven. De prik maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. U heeft daardoor minder kans op longontsteking. De prik werkt vijf jaar. Voor meer informatie, zie deze pagina van Thuisarts.nl.

Mensen die geboren zijn in 1941 tot en met 1947 krijgen dit jaar een uitnodiging voor deze prik. Mensen met andere geboortejaren zullen de komende jaren volgen, maar krijgen dit jaar de pneumokokkenprik niet aangeboden.

Heeft u een uitnodiging voor de pneumokokkenprik? U hoeft zich hiervoor niet apart aan te melden. U kunt uzelf inschrijven voor de griepprik en beide brieven meenemen. U krijgt dan de griepprik en de pneumokokkenprik direct achter elkaar.

Heeft u een ander geboortejaar maar wilt u dit jaar de pneumokokkenprik? Dan moet u deze zelf betalen (en vermoedelijk over vijf jaar weer). Informeer dan bij uw apotheek naar de kosten voor de prik.

De griepprik beschermt tegen het griepvirus (influenza). Het vaccin is veilig. Sommige mensen, zoals ouderen en mensen met een chronische ziekte, kunnen ernstig ziek worden van de griep. Deze mensen krijgen een uitnodiging voor de griepprik. Voor meer informatie, zie deze pagina van Thuisarts.nl.

Nee, de griepprik beschermt niet tegen het coronavirus.

U krijgt per e-mail een bevestiging van de inschrijving. Onderin deze e-mail kunt u klikken op “Jouw bestelling online bekijken en beheren”. Als u daarop klikt dan kunt u de inschrijving annuleren via de website van Eventbrite.

Als u op het laatste moment niet kunt komen, dan hoeft u ons daarvoor niet af te bellen.

Kunt u niet komen, belt u dan met de assistente

Neem dan telefonisch contact met ons voor een afspraak bij u thuis.

Onderteken onderste gedeelte van uw uitnodigingsbrief waarin u aangeeft geen uitnodiging meer wil ontvangen. Wij voegen die verklaring toe aan uw dossier, zodat op uw verzoek u volgend jaar uitgesloten wordt van de uitnodiging.

Bent u dit jaar 60 geworden of wordt u 60 vóór 1 mei 2021? Dan is dat de reden dat u een uitnodiging krijgt. Denkt u dat u onterecht bent uitgenodigd? Neem dan s.v.p. contact met ons op, via MijnGezondheid.net, telefonisch of per e-mail.

De uitnodiging zou uiterlijk 30 september bij u binnen moeten zijn. Heeft u die niet ontvangen en denkt u dat u wel een reden hebt om de griepprik te krijgen? Neem dan s.v.p. contact met ons op, via MijnGezondheid.net, telefonisch of via contact formulier op onze website.