Spraaktherapie: de genezende kracht van het spreken

Therapeutische spraakvorming is een therapie die vanuit het antroposofisch mensbeeld is ontwikkeld is. Bij het gebruik van onze stem zeggen we niet alleen, wat we willen mededelen, maar er klinkt ook veel van ons innerlijk in door.

Iedereen heeft zijn eigen, unieke stem waarmee je iets vanuit jezelf in de wereld brengt. Daarom heeft ook de lichamelijke en/of psychische toestand van de patiënt zijn uitwerking op zijn manier van spreken en zijn ademhaling.

In overleg met de verwijzende huisarts wordt een oefenprogramma opgesteld dat op de individuele behoeften van de patiënt inspeelt. In de taal zelf worden de mogelijkheden gevonden. Zo wordt gewerkt met teksten, gedichten, articulatie- en ademhalingsoefeningen.Door een goed gebruik van de stem bouwen wij onze vitaliteitskrachten op. Het oefenen zal kunnen leiden naar ontspanning, een krachtig speken en een goed zelfgevoel. Zo brengt deze therapie een proces van genezing op gang.

De therapie werkt niet alleen corrigerend bij stem- en spraakproblemen, zoals bv:

  • stotteren of slissen, maar bereikt
    ook goede resultaten bij onder andere:
  • ademhalingsklachten, zoals hyperventilatie en astma
  • angsten
  • slaapproblemen
  • overgangsklachten
  • nervositeit
  • burnout en stress

Er wordt zowel gewerkt met volwassenen als met kinderen. Er is een folder beschikbaar. De behandelingen worden door een aantal ziekenfondsen en particulieren verzekeringen vergoed afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Uw zorg in goede handen

Afspraak maken via website

Via de knop "afspraak maken" op onze hoofdpagina kunt u zelf een afspraak maken  bij uw huisarts. U ziet hier de beschikbaarheid van o.a. de huisarts, praktijkondersteuners  en doktersassistenten in de praktijk.

Afspraak maken via MGN

Mijngezondheid.net geeft via het internet een beveiligde doorkijk in onze huisartsen informatie systeem. Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u toegang en inzage in uw online dossier voor o.a. medicatiepaspoort en afspraken. Om uw privacy te waarborgen is MGn met DigiD beveiligd. U moet wel eerst MGn activeren bij uw dokter. Dit kan via de volgende aanmeldingpagina: Schneider,  Ephraïm of  Van der Schuit.

Afspraak via telefoon

Huisarts Dhr. Ephraïm 079-3212368 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. Schneider 079-3510607 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. vd Schuit 079-3511730 (menu keuze 2 of 3)
Euritmietherapie 079-3217903
Fysiotherapie 079-3219172
Kunstzinn. therapie 079-3217258
Muziektherapie 079-3217903
Spraaktherapie 015-2620246
Uitwendige therapie 079-3219172
Verloskundigen 079-3217172

Online herhaalmedicatie via MGN

Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u beveiligd toegang tot uw online dossier voor o.a. herhaal medicatie. Hier kunt u zelf u medicatie inzien en herhalen. Dit bericht komt elektronisch binnen bij uw huisarts en stuurt dit na controle door aan de apotheek.

Online herhaalmedicatie via website

Via de knop "herhaalmedicatie"op onze website kunt u herhaal recepten bestellen. De assistente verwerkt dagelijks deze berichten en worden door de arts gecontroleerd alvorens verstuurd naar de apotheek. Bij MGN kunt u zelf de herhaalmedicatie selecteren, via onze website moet u het telkens opnieuw invoeren.

Telefoon

Via de telefoon (menukeuze 2) kunt u de herhaalmedicatie doorgeven aan de assistente. Deze extra service bieden wij omdat het inspreken van herhaalmedicatie op een bandje teveel fouten opleverde.

Receptenbus

Receptenbus: Deze staat bij de balie van de assistentes. Hier kunt u de doosjes van u medicijnen in doen of een briefje waarop staat vermeld: uw naam en telefoonnummer, naam van het medicijn, de dosering en het aantal dat u nodig heeft.

Actueel

Cursus Antroposofie

door Jelle van de Schuit - 7 avonden van 11 feb - 8 apr 2019 De…

Nieuwsbrief Winter 2018-2019 Licht

We kunnen terugkijken op een zomer die zijn weerga niet kent:…

Coaching op Lifestyle

Vooraanmelding Coaching op Lifestyle voor mensen met overgewicht

Zorgprogramma’s

COPD

Dementie

Diabetes

Hart en vaatziekten / Hartschool

Palliatieve zorg

Kanker