Verloskundige: over zwangerschap en geboorte

Zwangerschap en geboorte zijn tegenwoordig steeds vaker een bewuste keuze. In die  tegen maanden tijd groei je samen naar de rol van ouders, maak je plaats voor je kind in je hoofd en in je hart, in je relatie, in je huis en in je werk…Wij proberen de aanstaande ouders te begeleiden in de bewustwording van hun keuze. Tijdens het intakegesprek komen diverse punten aan de orde en tijdens het verdere verloop van de zwangerschap proberen wij de wensen en mogelijkheden op elkaar af te stemmen.

De zwangerschap wordt gekenmerkt door veel lichamelijke veranderingen. Maar het is ook een tijd van verstilling, van je naar binnen keren, genieten van deze grote gebeurtenis, van dit wonder in je leven. Tijdens de zwangerschap verlegt de moeder haar grenzen, zowel lichamelijk als geestelijk. In dit traject proberen wij te helpen om een goede balans te vinden. Bij de bevalling kijken wij niet alleen naar de moeder, maar ook naar het kind. Deze wordt geboren, brengt zijn eigen karma, zijn eigen temperament met zich mee. Dit is voor zo’n klein mensje een grote overgang. Wij zullen trachten deze zo rustig mogelijk te laten verlopen. In de kraamtijd ga je kennis maken met dat kleine  mensje dat op je buik is gelegd. In deze periode ga je kindje ontdekken en verzorgen. En groei je in je rol als kersverse ouders. Tijdens deze periode zullen wij dit proces in rust begeleiden. Zo dat de eerste weken zo harmonieus mogelijk verlopen en dat de ouders  samen gaan ontdekken wat hun kindje prettig vindt.

Uw zorg in goede handen

Afspraak maken via website

Via de knop "afspraak maken" op onze hoofdpagina kunt u zelf een afspraak maken  bij uw huisarts. U ziet hier de beschikbaarheid van o.a. de huisarts, praktijkondersteuners  en doktersassistenten in de praktijk.

Afspraak maken via MGN

Mijngezondheid.net geeft via het internet een beveiligde doorkijk in onze huisartsen informatie systeem. Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u toegang en inzage in uw online dossier voor o.a. medicatiepaspoort en afspraken. Om uw privacy te waarborgen is MGn met DigiD beveiligd. U moet wel eerst MGn activeren bij uw dokter. Dit kan via de volgende aanmeldingpagina: Schneider,  Ephraïm of  Van der Schuit.

Afspraak via telefoon

Huisarts Dhr. Ephraïm 079-3212368 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. Schneider 079-3510607 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. vd Schuit 079-3511730 (menu keuze 2 of 3)
Euritmietherapie 079-3217903
Fysiotherapie 079-3219172
Kunstzinn. therapie 079-3217258
Muziektherapie 079-3217903
Spraaktherapie 015-2620246
Uitwendige therapie 079-3219172
Verloskundigen 079-3217172

Online herhaalmedicatie via MGN

Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u beveiligd toegang tot uw online dossier voor o.a. herhaal medicatie. Hier kunt u zelf u medicatie inzien en herhalen. Dit bericht komt elektronisch binnen bij uw huisarts en stuurt dit na controle door aan de apotheek.

Online herhaalmedicatie via website

Via de knop "herhaalmedicatie"op onze website kunt u herhaal recepten bestellen. De assistente verwerkt dagelijks deze berichten en worden door de arts gecontroleerd alvorens verstuurd naar de apotheek. Bij MGN kunt u zelf de herhaalmedicatie selecteren, via onze website moet u het telkens opnieuw invoeren.

Telefoon

Via de telefoon (menukeuze 2) kunt u de herhaalmedicatie doorgeven aan de assistente. Deze extra service bieden wij omdat het inspreken van herhaalmedicatie op een bandje teveel fouten opleverde.

Receptenbus

Receptenbus: Deze staat bij de balie van de assistentes. Hier kunt u de doosjes van u medicijnen in doen of een briefje waarop staat vermeld: uw naam en telefoonnummer, naam van het medicijn, de dosering en het aantal dat u nodig heeft.

Actueel

Cursus Antroposofie

door Jelle van de Schuit - 7 avonden van 11 feb - 8 apr 2019 De…

Nieuwsbrief Winter 2018-2019 Licht

We kunnen terugkijken op een zomer die zijn weerga niet kent:…

Coaching op Lifestyle

Vooraanmelding Coaching op Lifestyle voor mensen met overgewicht

Zorgprogramma’s

COPD

Dementie

Diabetes

Hart en vaatziekten / Hartschool

Palliatieve zorg

Kanker