Antroposofishe ouder- en kindzorg

De zorgverlening van de ouder- en kindzorg op Therapeuticum Aurum heeft bijzondere accenten. Naast het landelijke vastgestelde Basispakket Zorg wordt aanvulling vanuit de antroposofische visie op ontwikkeling, gezondheid en ziekte van kind en ouder geboden.

Onze aanvulling ligt o.a. bij:

  1. Bijzondere aandacht voor de natuurlijke voeding van het kind. Zowel de borstvoeding en het welslagen ervan, als de overstap naar ‘vaste’ voeding in de vorm van biologische of biologisch-dynamische voeding. Ook wanneer u uw kind vegetarisch wilt voeden kunt u bij ons terecht.
  2. Diverse ongemakken als buikkrampen, veel huilen, moeilijk of weinig slapen, koorts, luieruitslag worden aandachtig bekeken en aangevuld met interventies uit de natuurlijke zorg.
  3. Ruime voorlichting over kinderziektes en inentingen
  4. Aandacht voor de relatie tussen het warmteorganisme en het immuunsysteem en de zorg voor wollen of wollen/zijden ondergoed, mutsjes en bovenkleding van het kind.
  5. Stimuleren van het gezondmakende in de opvoeding van uw kind zoals onthaasten, genieten van de natuur, zingen, rust- en regelmaat en het in eenvoud samenzijn.
  6. Ondersteunende antroposofische therapieën bij b.v. eczeem, voedingsintolerantie,
    allergie, slaapproblemen, eetproblemen, overprikkeling, veelvuldige verkoudheden e.a. door b.v. uitwendige kindertherapieën.
  7. Extra; Babymassage, organiseren van thema-avonden, inbakeren.

Op consultatiebureauzittingen ontmoet u verpleegkundige én arts binnen één zitting. Ons team bestaat uit een arts en een verpleegkundige. Wij staan open voor alle mensen in Zoetermeer en wijde omgeving.

Bent u geïnteresseerd in onze werkwijze, literatuur, financiën en ouderwerkgroep dan kunt u telefonisch contact opnemen met de verpleegkundige.

Uw zorg in goede handen

Afspraak maken via website

Via de knop "afspraak maken" op onze hoofdpagina kunt u zelf een afspraak maken  bij uw huisarts. U ziet hier de beschikbaarheid van o.a. de huisarts, praktijkondersteuners  en doktersassistenten in de praktijk.

Afspraak maken via MGN

Mijngezondheid.net geeft via het internet een beveiligde doorkijk in onze huisartsen informatie systeem. Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u toegang en inzage in uw online dossier voor o.a. medicatiepaspoort en afspraken. Om uw privacy te waarborgen is MGn met DigiD beveiligd. U moet wel eerst MGn activeren bij uw dokter. Dit kan via de volgende aanmeldingpagina: Schneider,  Ephraïm of  Van der Schuit.

Afspraak via telefoon

Huisarts Dhr. Ephraïm 079-3212368 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. Schneider 079-3510607 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. vd Schuit 079-3511730 (menu keuze 2 of 3)
Euritmietherapie 079-3217903
Fysiotherapie 079-3219172
Kunstzinn. therapie 079-3217258
Muziektherapie 079-3217903
Spraaktherapie 015-2620246
Uitwendige therapie 079-3219172
Verloskundigen 079-3217172

Online herhaalmedicatie via MGN

Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u beveiligd toegang tot uw online dossier voor o.a. herhaal medicatie. Hier kunt u zelf u medicatie inzien en herhalen. Dit bericht komt elektronisch binnen bij uw huisarts en stuurt dit na controle door aan de apotheek.

Online herhaalmedicatie via website

Via de knop "herhaalmedicatie"op onze website kunt u herhaal recepten bestellen. De assistente verwerkt dagelijks deze berichten en worden door de arts gecontroleerd alvorens verstuurd naar de apotheek. Bij MGN kunt u zelf de herhaalmedicatie selecteren, via onze website moet u het telkens opnieuw invoeren.

Telefoon

Via de telefoon (menukeuze 2) kunt u de herhaalmedicatie doorgeven aan de assistente. Deze extra service bieden wij omdat het inspreken van herhaalmedicatie op een bandje teveel fouten opleverde.

Receptenbus

Receptenbus: Deze staat bij de balie van de assistentes. Hier kunt u de doosjes van u medicijnen in doen of een briefje waarop staat vermeld: uw naam en telefoonnummer, naam van het medicijn, de dosering en het aantal dat u nodig heeft.

Actueel

Cursus Antroposofie

door Jelle van de Schuit - 7 avonden van 11 feb - 8 apr 2019 De…

Nieuwsbrief Winter 2018-2019 Licht

We kunnen terugkijken op een zomer die zijn weerga niet kent:…

Coaching op Lifestyle

Vooraanmelding Coaching op Lifestyle voor mensen met overgewicht

Zorgprogramma’s

COPD

Dementie

Diabetes

Hart en vaatziekten / Hartschool

Palliatieve zorg

Kanker