Wie zijn wij?

Gezondheidszorg met aandacht voor heel de mens
Het Therapeuticum Aurum biedt zowel reguliere als antroposofische gezondheidszorg. De jarenlange praktijk heeft uitgewezen dat deze combinatie een duidelijke meerwaarde oplevert. Gesproken kan worden van integrale zorg voor heel de mens, zowel lichamelijk, psycho-sociaal als geestelijk. Hierin wordt een ziekte niet alleen beschouwd als een ongemak dat zo goed mogelijk moet worden verholpen, maar ook als een signaal. Valt er lering uit te trekken? Zo bezien wordt iemand niet weer de ‘oude’ maar de ‘nieuwe’. Kenmerkend is ook dat de huisartsen niet zo gauw antibiotica voorschrijven, behalve als die echt nodig zijn. Vaak zijn antroposofische middelen, op natuurlijke basis, of bepaalde adviezen toereikend. Het doel is daarbij de zelfgenezende vermogens te stimuleren. De antroposofische benadering kan ook extra ondersteuning bieden bij het omgaan met een chronische aandoening. Voorbeelden zijn kankerpatiënten en mensen met rheumatische aandoeningen, asthmatische bronchitis of whiplashklachten.

Gewone zaken en multicultureel 
Natuurlijk kan men in het Therapeuticum ook terecht voor ‘gewone’ zaken die in de huisartsenpraktijk spelen: onderzoek bij allerlei gezondheidsklachten, bloeddruk- en suikercontroles, behandeling van wondjes, anticonceptie, enz. Ook is het niet zo dat iemand zelf antroposoof moet zijn om zich bij een antroposofische huisarts te kunnen inschrijven (net zo min als je natuurwetenschapper moet zijn om in een gewoon ziekenhuis te liggen). Het gaat om een benadering waarin een ruime en multiculturele kring van patiënten zich herkennen en erkend weten. De patiënten die het therapeuticum bezoeken komen uit alle lagen van de Zoetermeerse bevolking. In de wijk Buytenwegh wonen relatief veel allochtonen en gehandicapten: velen van hen voelen zich zeer thuis bij de werkwijze van ‘Aurum’.

Zorgaanbod
Naast de praktijk van de huisartsen omvat het zorgaanbod van ‘Aurum’:

  • antroposofische fysiotherapie (ritmische massage en oefentherapie) en fysiotherapie voor kinderen
  • uitwendige therapieën zoals baden in inwrijvingen
  • euritmietherapie (een bewegings-therapie)
  • kunstzinnige therapie (schilderen, boetseren en tekenen enerzijds, muziek en spraak anderzijds)
  • gesprekstherapie (psychosociale hulpverlening, psychotherapie en coaching)
  • een consultatiebureau voor kinderen van 0 tot en 5 jaar
  • voorts houden verloskundige, diëtisten, een osteopaat en een internist er geregeld hun spreekuur.

Uw zorg in goede handen

Afspraak maken via website

Via de knop "afspraak maken" op onze hoofdpagina kunt u zelf een afspraak maken  bij uw huisarts. U ziet hier de beschikbaarheid van o.a. de huisarts, praktijkondersteuners  en doktersassistenten in de praktijk.

Afspraak maken via MGN

Mijngezondheid.net geeft via het internet een beveiligde doorkijk in onze huisartsen informatie systeem. Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u toegang en inzage in uw online dossier voor o.a. medicatiepaspoort en afspraken. Om uw privacy te waarborgen is MGn met DigiD beveiligd. U moet wel eerst MGn activeren bij uw dokter. Dit kan via de volgende aanmeldingpagina: Schneider,  Ephraïm of  Van der Schuit.

Afspraak via telefoon

Huisarts Dhr. Ephraïm 079-3212368 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. Schneider 079-3510607 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. vd Schuit 079-3511730 (menu keuze 2 of 3)
Euritmietherapie 079-3217903
Fysiotherapie 079-3219172
Kunstzinn. therapie 079-3217258
Muziektherapie 079-3217903
Spraaktherapie 015-2620246
Uitwendige therapie 079-3219172
Verloskundigen 079-3217172

Online herhaalmedicatie via MGN

Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u beveiligd toegang tot uw online dossier voor o.a. herhaal medicatie. Hier kunt u zelf u medicatie inzien en herhalen. Dit bericht komt elektronisch binnen bij uw huisarts en stuurt dit na controle door aan de apotheek.

Online herhaalmedicatie via website

Via de knop "herhaalmedicatie"op onze website kunt u herhaal recepten bestellen. De assistente verwerkt dagelijks deze berichten en worden door de arts gecontroleerd alvorens verstuurd naar de apotheek. Bij MGN kunt u zelf de herhaalmedicatie selecteren, via onze website moet u het telkens opnieuw invoeren.

Telefoon

Via de telefoon (menukeuze 2) kunt u de herhaalmedicatie doorgeven aan de assistente. Deze extra service bieden wij omdat het inspreken van herhaalmedicatie op een bandje teveel fouten opleverde.

Receptenbus

Receptenbus: Deze staat bij de balie van de assistentes. Hier kunt u de doosjes van u medicijnen in doen of een briefje waarop staat vermeld: uw naam en telefoonnummer, naam van het medicijn, de dosering en het aantal dat u nodig heeft.

Actueel

Cursus Antroposofie

door Jelle van de Schuit - 7 avonden van 11 feb - 8 apr 2019 De…

Nieuwsbrief Winter 2018-2019 Licht

We kunnen terugkijken op een zomer die zijn weerga niet kent:…

Coaching op Lifestyle

Vooraanmelding Coaching op Lifestyle voor mensen met overgewicht

Zorgprogramma’s

COPD

Dementie

Diabetes

Hart en vaatziekten / Hartschool

Palliatieve zorg

Kanker