Euritmietherapie

Euritmietherapie is een bewegingstherapie op antroposofische grondslag. Anders dan bij gymnastiek of fysiotherapie ligt het accent van het bewegen niet op het oefenen van bepaalde spiergroepen, maar veel meer op het oefenen van een gebaar; waardoor de uitwerking van een beweging op de min of meer onbewuste bewegingsmens in ons werkt. De menselijke beweging is even persoonlijk als iemands handschrift. Ook innerlijk beweegt de mens bijvoorbeeld tussen vreugde en verdriet, verstilling en uitbundigheid. Ook in het denken is beweging; je kunt rechtlijnig zijn of van de hak op de tak springen. Door in dit gebied oefenend bezig te zijn, kan men een gunstige werking uitoefenen naar beide kanten, dus zowel naar het bewuste zielenleven, als naar het onbewuste fysiologische functioneren van ons lichaam.

Euritmietherapie wordt alleen toegepast in overleg met en op voorschrift van de  behandelend arts. Een eerste behandelperiode omvat gemiddeld zo’n 12 sessies van elk 30 minuten, meestal één keer per week. In overleg met arts en patiënt kan een volgende behandelperiode worden voorgeschreven. De oefeningen worden zo mogelijk dagelijks door de patiënt gedaan, waardoor de werking wordt verdiept. Kennis van euritmie, noch ervaring of talent voor beweging zijn nodig. Jong en oud kunnen de oefeningen doen, ook mensen met een lichamelijke handicap.

Voor elke ziekte zijn er speciale oefeningen. Afhankelijk van het ziektebeeld, de patiënt en zijn klachten kiest de euritmietherapeut in overleg met de behandelend arts de oefeningen en stelt een behandelplan op. Bij kinderen kan euritmietherapie ondersteunend, harmoniserend en corrigerend werken op de lichamelijke, emotionele en de geestelijke ontwikkeling.

De behandelingen worden afhankelijk van de polisvoorwaarden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraars die dat aanbieden. Er is een folder beschikbaar in de wachtkamer of bij de balie.

Irene Pouwelse

Irene Pouwelse

Euritmietherapeute

079-3217903

Kalender

Uw zorg in goede handen

Afspraak maken via website

Via de knop "afspraak maken" op onze hoofdpagina kunt u zelf een afspraak maken  bij uw huisarts. U ziet hier de beschikbaarheid van o.a. de huisarts, praktijkondersteuners  en doktersassistenten in de praktijk.

Afspraak maken via MGN

Mijngezondheid.net geeft via het internet een beveiligde doorkijk in onze huisartsen informatie systeem. Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u toegang en inzage in uw online dossier voor o.a. medicatiepaspoort en afspraken. Om uw privacy te waarborgen is MGn met DigiD beveiligd. U moet wel eerst MGn activeren bij uw dokter. Dit kan via de volgende aanmeldingpagina: Schneider,  Ephraïm of  Van der Schuit.

Afspraak via telefoon

Huisarts Dhr. Ephraïm 079-3212368 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. Schneider 079-3510607 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. vd Schuit 079-3511730 (menu keuze 2 of 3)
Euritmietherapie 079-3217903
Fysiotherapie 079-3219172
Kunstzinn. therapie 079-3217258
Muziektherapie 079-3217903
Spraaktherapie 015-2620246
Uitwendige therapie 079-3219172
Verloskundigen 079-3217172

Online herhaalmedicatie via MGN

Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u beveiligd toegang tot uw online dossier voor o.a. herhaal medicatie. Hier kunt u zelf u medicatie inzien en herhalen. Dit bericht komt elektronisch binnen bij uw huisarts en stuurt dit na controle door aan de apotheek.

Online herhaalmedicatie via website

Via de knop "herhaalmedicatie"op onze website kunt u herhaal recepten bestellen. De assistente verwerkt dagelijks deze berichten en worden door de arts gecontroleerd alvorens verstuurd naar de apotheek. Bij MGN kunt u zelf de herhaalmedicatie selecteren, via onze website moet u het telkens opnieuw invoeren.

Telefoon

Via de telefoon (menukeuze 2) kunt u de herhaalmedicatie doorgeven aan de assistente. Deze extra service bieden wij omdat het inspreken van herhaalmedicatie op een bandje teveel fouten opleverde.

Receptenbus

Receptenbus: Deze staat bij de balie van de assistentes. Hier kunt u de doosjes van u medicijnen in doen of een briefje waarop staat vermeld: uw naam en telefoonnummer, naam van het medicijn, de dosering en het aantal dat u nodig heeft.

Actueel

Cursus Antroposofie

door Jelle van de Schuit - 7 avonden van 11 feb - 8 apr 2019 De…

Nieuwsbrief Winter 2018-2019 Licht

We kunnen terugkijken op een zomer die zijn weerga niet kent:…

Coaching op Lifestyle

Vooraanmelding Coaching op Lifestyle voor mensen met overgewicht

Zorgprogramma’s

COPD

Dementie

Diabetes

Hart en vaatziekten / Hartschool

Palliatieve zorg

Kanker