Inschrijfformulier patienten
Inschrijven
Praktijkinfo
Preventie, leefstijl, vitaliteit
Informatie
Onze Zorg
Ketenzorg
Fysiotherapie
Contact
Het Therapeuticum Aurum bevat naast de algemene fysiotherapie een uitgebreid aanbod aan fysiotherapeutische specialisaties. We volgen de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied door regelmatig opleidingen en cursussen te volgen. Hierdoor beschikken we over de nodige kennis in verschillende behandelmethodes binnen de algemene en specialistische paramedische zorg. De keuze uit algemene-, specialistische- of antroposofische zorg wordt in samenspraak met de cliënt, de huisarts en de fysiotherapeut gemaakt. Het is ook mogelijk om zonder verwijzing van de arts een afspraak te maken.
Wij hebben gekozen om geen telefoon in de behandelruimte aan te nemen om zo de rust te bewaren tijdens de behandeling. U kunt uw boodschap inspreken op het antwoordapparaat dan nemen we kort daarna contact met u op. Tel 079-3219172.
Met vriendelijke groet,
Fysiotherapie Aurum; Andrea, Petra, Sini
Het fysiotherapeutisch aanbod binnen het Therapeuticum Aurum bestaat uit:
- Antroposofische fysiotherapie
- Psychosomatische fysiotherapie
- Kinderfysiotherapie
- Kinderbekkenfysiotherapie
- Sensorische informatieverwerking
- Geriatriefysiotherapie
- Oedeemfysiotherapie
- Dansante fysiotherapie
- Dry needling
Fysiotherapie
Binnen de algemene fysiotherapie behandelen we de meest voorkomende klachten zoals:
- Klachten aan de armen en/of benen bijv. verzwikking of ontstekingen.
- Rug- en nek klachten bijv. bewegingsbeperking of pijn.
- Hoofdpijnklachten.
- Klachten m.b.t. de ademhaling zoals hyperventilatie.
- Slijtage klachten (atrose).
- Reumatische klachten.
- Sportblessures.
- Revalidatie na een operatie van bijv. een nieuwe heup of knie.
- Bekken instabiliteit en/of incontinentie klachten.
- Whiplash.
- Houding gerelateerde klachten.
Mocht u twijfelen of uw klacht voor fysiotherapie in aanmerking komt, neem dan contact op met ons. We kunnen samen bekijken wat de mogelijkheden zijn om u te helpen.
Antroposofische fysiotherapie
Uitgangspunt van de antroposofische geneeskunde is het 3- en 4-ledig mensbeeld. Een disharmonie in dit mensbeeld kan o.a. leiden tot fysieke klachten. Naast klachten aan het bewegingsorganisme wordt ook verwezen voor massage bij problemen als slapeloosheid, algehele zwakte, langdurige overbelasting en ontwikkelingsstoornissen (bij kinderen). Tijdens de behandeling wordt er gewerkt aan het herstellen van de disharmonie door middel van de ritmische massage en bewegingstherapie. Het ritmische karakter van de massage is gebaseerd op een inzicht vanuit de antroposofie dat alle levensprocessen ritmische processen zijn. Ritme kan onevenwichtigheden in het lichaam en in de ziel weer in harmonie brengen. Het herstel van de harmonie in de lichaams- en zieleprocessen kan zich, naast de verbetering van de lichamelijke klacht, ook uiten in het beter in het lijf komen, initiatief kunnen nemen of het dagelijkse leven weer aan kunnen.
De behandeling kan bestaan uit:
- Ritmische massage, zo nodig in combinatie met:
- orgaaninwrijvingen (lever, milt, nieren of hart),
- warmte pakkingen van bijenwas.
- Bewegingstherapie.
De manier waarop de handgrepen worden uitgevoerd verschilt naar gelang het doel van de massagebehandeling, bijv. opbouw, uitscheiding, ontspanning of versteviging. Na de massage wordt meestal 15 tot 30 minuten na gerust. Dit is nodig om de processen die door de massage in gang gezet worden te laten beklijven. Doordat gewerkt wordt aan de dynamiek van het ziekteproces wordt soms een heel ander lichaamsdeel (mee)behandeld dan het gebied waar de klacht zich bevindt.
Bij de bewegingstherapie wordt uitgegaan van de totaliteit van het menselijke organisme en van de dynamiek van het ziekteproces. Elementen als ritme, polariteit (bijv. licht/zwaar, middelpunt/omgeving) en de ruimterichtingen komen hierbij aan de orde. De antroposofische fysiotherapie richt zich op het bieden van ondersteuning om, in deze tijd, “rechtop” te kunnen staan en te handelen, te midden van alle vragen en eisen die door de buitenwereld en de mens zelf worden gesteld.
De antroposofische zorg bij het jonge kind wordt als volgt omschreven: Het jonge kind is nog heel open, is eigenlijk een en al zintuig. Het kind geeft zich, vol vertrouwen, over aan zijn directe omgeving en is daar tevens totaal afhankelijk van. Om zich goed te kunnen ontwikkelen heeft het de juiste voeding nodig. Daaronder vallen rust, ritme, regelmaat, (bewegings)ruimte, omhulling en begrenzing. Zich ontwikkelen wil eigenlijk zeggen het lichaam stukje bij beetje gaan bewonen middels zintuiglijke ervaringen, er vertrouwen in krijgen, er uiteindelijk een instrument aan hebben om vrij en vreugdevol, als handelend individu in de wereld te kunnen staan.
Wanneer dit ontwikkelingsproces niet goed verloopt, kan zich dit vroeg of laat uiten in problemen in houding en/of bewegen, ziekte(tjes), het gedrag, de sociale omgang en de leermogelijkheden. De fysiotherapeutische behandeling (ritmische massage of/en bewegingstherapie) kan hulp bieden wanneer eenzijdigheden in de ontwikkeling dreigen of optreden.
Psychosomatische Fysiotherapie
De psychosomatische fysiotherapeut heeft zicht gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stressklachten, onverklaarbare pijn en/of vermoeidheid. De oorzaak kan van lichamelijke en/of geestelijke aard zijn. Fysieke klachten kunnen een verband houden met een verstoring in de balans tussen lichamelijke en psychische belasting, in relatie tot de omgeving. Hierdoor neemt uw weerstand zowel fysiek als mentaal af en kunnen psychosomatische klachten ontstaan. U kunt daarbij denken aan conflicten, hoge werkdruk, relationele problemen, verlies van dierbaren of ernstige ziekteprocessen. De fysiotherapeut werkt vanuit het bio-psycho-sociaal model. Dat houdt in dat naast de lichamelijke klachten ook psychologische en sociale aspecten bij de behandeling betrokken worden. Afhankelijk van uw hulpvraag wordt het behandelplan opgesteld waarbij van u een eigen inbreng en actieve inzet in het herstel- en veranderingsproces verwacht wordt. De psychosomatische fysiotherapeut begeleidt u in het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning.
Wilt u hier meer over weten, kijk dan op de site: www.psychosomatischefysiotherapie.nl
Kinderfysiotherapie
De kinderfysiotherapeut is de creatieve expert in het motorisch functioneren van kinderen. We onderzoeken en behandelen kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar en zorgen dat kinderen en jongeren met plezier deel kunnen nemen aan alle bewegingsactiviteiten die zij willen. Spelenderwijs proberen we de motorische ontwikkeling van uw kind te stimuleren. Daarvoor hebben we onze ruimte en ons materiaal speciaal aangepast, zodat uw kind zich snel op zijn gemak zal voelen en plezier beleeft aan het bewegen. Op deze manier gaat het motorisch leren sneller. We geven adviezen voor thuis die we in overleg proberen in te passen in de dagelijkse activiteiten. Wanneer het nodig is, kunnen we een bezoek aan de peuterspeelzaal of de klas brengen om uw kind daar te observeren en te overleggen hoe uw kind het beste te stimuleren.
Als kinderfysiotherapeut werken we nauw samen met de ouders/verzorgers van de kinderen en jongeren, en met verwijzers, leerkrachten en collega-paramedici. Dit laatste gaat altijd in overeenstemming met de ouders/verzorgers.
Bij de intake beginnen we met een aantal vragen aan uw kind en aan u als ouder om duidelijkheid te scheppen over de hulpvraag. Het zijn vragen over waar uw kind tegenaan loopt, het beloop en de voorgeschiedenis maar ook vragen over de zwangerschap en geboorte. Soms is de intake telefonisch als het moeilijk of vervelend is voor uw kind om bij dit vraaggesprek aanwezig te zijn.
Vervolgens kijken we naar waar uw kind problemen mee heeft. We observeren spelenderwijs hoe uw kind beweegt. Bij de tweede behandeling nemen we zo nodig specifieke motorische testen af, waarbij er een vergelijking wordt gemaakt met leeftijdsgenoten. Vervolgens volgt er een oudergesprek, waar de resultaten van de observatie en de tests uiteengezet worden. Meestal gebeurt dit zonder uw kind erbij, omdat dit als vervelend kan worden ervaren door uw kind. Wanneer het om uw baby gaat, vindt de observatie en behandeling aan huis plaats. Een groot deel van de behandeling bij baby’s bestaat uit hanteringsadviezen, die gekoppeld zijn aan de dagelijkse verzorging van uw baby. Voorbeelden zijn: positionering in de box, voeden en het oppakken van uw baby. Daarnaast geven we speladviezen, zodat u uw kind op een gerichte manier kunt stimuleren als u met uw baby speelt. Het spelplezier staat hierbij voorop. Bij huilbaby’s geven we, afhankelijk van de oorzaak, adviezen over hantering tegen overstrekken, ontspannende spelletjes, babymassage en eventueel advies over gebruik van draagdoek of draagzak.
Baby’s
- Voorkeurshouding.
- Vertraagde motorische ontwikkeling bijv. bij vroeggeboorte of een te lage of juist te hoge basis spanning.
- Overstrekken.
Peuters en kleuters
- Loop moeilijkheden bijv. naar binnen lopen (toeing in), op de tenen lopen of veelvuldig vallen.
- Houterig bewegen.
- Onhandigheid in het bewegen.
- Moeite met de grof motorische bewegingen zoals rennen en huppelen, klimmen en klauteren.
- Problemen met fijn motorische vaardigheden als kleuren, tekenen, knippen en knutselen.
Schoolgaande kinderen
- Schrijfproblemen
- Sportblessures
- Pijn aan knie, hiel, heup of rug
- Houdingsafwijking zoals een scoliose of standsafwijking van de voeten/ benen.
- Hypermobiliteit
- Houterig bewegen
- Hyperventilatie
- Herstel na een botbreuk
- Chronische aandoeningen en/of klachten
Kinderbekkenfysiotherapie
Voor kinderen met blaas- en darmproblemen bestaat kinderbekkenfysiotherapie. De kinderfysiotherapeut heeft een extra opleiding gevolgd en is gespecialiseerd in blaas- en darmklachten bij kinderen. Deze klachten kunnen zijn:
- bedplassen
- plas ongelukjes
- heel vaak plassen
- blaasontsteking
- poep ongelukjes
- niet kunnen poepen
- buikpijn
Voor het bewegen zoals lopen, huppelen, rennen en springen gebruiken we spieren net als bij het poepen en plassen. De plas- en poepspieren (de bekkenbodemspieren) werken als een poort om de plasbuis en de endeldarm. Beide spiergroepen beïnvloeden elkaar en worden onderzocht op hun functionaliteit.
Naast het lichamelijk onderzoek wordt gevraagd naar je eet- en drinkgedrag en of je sport. Dit heeft namelijk allemaal invloed op het plassen en poepen. Want alles wat je eet en drinkt moet er ook weer uit. En heeft invloed op hoe makkelijk dit gaat.
Het is heel gewoon en gezond om elke dag gemiddeld zes keer te plassen en 1 a 2 maal te poepen. Toch zijn er heel wat kinderen waarbij dit niet makkelijk gaat.
De plasfabriek
Van alles wat je drinkt wordt plas gemaakt. Nadat je een volle beker op hebt, zal je ongeveer 2 a 3 uur later moet je plassen. De volle blaas geeft een signaaltje aan de plascomputer in je hoofd en aan de plasspieren om te gaan plassen. Je kan dit seintje even negeren maar niet te lang want de blaas zal zich steeds verder vullen. De bekkenbodemspieren gaan steeds harder werken om de plasbuis gesloten te houden. Het kan zijn dat deze spieren op den duur moe worden waardoor plas ongelukjes kunnen ontstaan.
De poepfabriek
Alles wat je eet zakt na het kauwen door naar de darmen waar poep wordt gemaakt. Na een dag komen de resten van de gegeten boterham als poep bij je poepgaatje uit. De poepspieren krijgen een signaaltje waardoor je kunt gaan poepen. Maar soms komt het net niet uit en houd je het op. Alleen wanneer de poep te lang wordt opgehouden, gaat het poepen steeds moeilijker. Het wordt namelijk harder en er komt te veel poep in de darmen waardoor je buikpijn krijgt. En soms komen er kleine stukjes poep in de onderbroek.
Ook hier geldt net als bij de plasfabriek dat het belangrijk is om het seintje niet te lang te negeren om problemen te voorkomen.
Sensorische informatieverwerking
Bij sensorische informatieverwerking wordt de informatie uit de omgeving of het eigen lichaam opgenomen, geselecteerd en met elkaar verbonden zodat we op een goede manier kunnen reageren- zowel motorisch als gedragsmatig. Deze informatie wordt opgenomen via onze zintuigen, die ons de hele dag door informeren en helpen om doelgerichte en doelbewuste reacties te kunnen geven.
Wanneer de sensorische informatieverwerking niet op een goed manier verloopt, kan zich dit op allerlei manieren uiten. De manier waarop kan per persoon verschillen, maar het kan problemen in de dagelijkse situatie en in het sociale verkeer tot gevolgen hebben. Bij sommige kinderen kan dit alles leiden tot ontwikkelingsproblemen, leerproblemen en/of gedragsproblemen.
De ontwikkeling van zintuigen begint al in de baarmoeder en zet zich na de geboorte voort. Naast de meer bekende zintuigen ogen, oren, neus, mond en huid zijn er ook ‘verborgen’ zintuigen die net zo belangrijk zijn: het gevoel vanuit het evenwichtsorgaan, onze spieren en gewrichten en de inwendige organen. Alle binnengekomen zintuigelijke informatie komt samen in het brein, waar het wordt verwerkt. Het zenuwstelsel reageert hierop met een adequate reactie. Op deze manier weten wat er met ons lichaam en in de omgeving aan de hand is en kunnen we daar goed op reageren. Denk aan een stoplicht dat op groen springt, waardoor jij weet dat je weer kunt rijden.
Er zijn een aantal kenmerken dat erop kan duiden dat iemand last heeft met het verwerken van prikkels:
Problemen met aanraking
- Van streek raken tijdens het douchen of tandenpoetsen, vermijden van lopen op blote voeten, schrikken of boos reageren bij aanrakingen, voortdurend mensen of dingen aanraken op een ongepaste manier, altijd dezelfde kleren aan willen.
Problemen met beweging en evenwicht
- Een angstig gevoel wanneer de voeten los van de grond komen, overmatige angst om te vallen of juist behoefte aan allerlei soorten beweging, op school niet kunnen stilzitten waardoor er concentratieproblemen zijn en andere kinderen worden gestoord.
Problemen met visuele informatie
- Veel last van fel licht of sneller afgeleid door alles in de omgeving dan anderen.
Problemen met auditieve informatie
- Negatieve reacties of extreme schrikreactie door onverwachte of harde geluiden van bijvoorbeeld scooters, stofzuigers of boormachines, slecht verdragen van geluid of juist geen reactie op geluid (zonder doof te zijn).
Problemen met smaak en geur
- Uitsluitend eten van voedsel met een bepaalde structuur, smaak of temperatuur, heftige reactie op geuren of juist behoefte aan veel smaak en geurprikkels door te likken, bijten, kauwen en ruiken aan niet-eetbare voorwerpen (zoals bijten op kleding).
Na een uitgebreid sensorische informatieverwerkingsonderzoek, met een observatie in de klas of thuis, een ouder gesprek en een vragenlijst, wordt bekeken of er sprake is van een disbalans in de verwerking van de zintuiglijke informatie. Samen met u en uw kind, afhankelijk van de leeftijd, wordt een handelingsplan opgezet.
Meer informatie over Sensorische informatieverwerking en de gevolgen voor uw kind, is te vinder op de volgende site: www.nssi.nl
Geriatriefysiotherapie
De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Dit specialisme richt zich op het verbeteren en behoud van gezondheid, zelfredzaamheid, participatie en kwaliteit van leven bij kwetsbare ouderen of ouderen die risico lopen kwetsbaar te worden, met focus op het bewegend functioneren. In de geriatrie ligt het accent niet op ziekte en zorg, maar op behoud en/of herstel van functies en participatie, op zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.
De geriatriefysiotherapeut heeft diepgaande kennis van chronische en leeftijds-gerelateerde aandoeningen bij ouderen. Hoewel leeftijd geen absoluut criterium is neemt over het algemeen de gezondheid af met het vorderen van de leeftijd. Bij het ouder worden verschuift de doelstelling naar langer leven in goede gezondheid. Veel ouderen vanaf ongeveer 75 jaar hebben dan immers al met meerdere ziekten en aandoeningen en/of beperkingen te maken.
Ziektebeelden zoals longaandoeningen, hart- en vaatlijden, operaties aan knie en heup, neurologische aandoeningen (zoals een beroerte, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose) en orthopedische aandoeningen (reuma, uitgebreide arthrose, osteoporose), amputaties en dementie zijn hiervan bekende voorbeelden. Soms hebben mensen met een “jonge kalenderleeftijd” een hoge biologische leeftijd. Zij zijn op jonge leeftijd kwetsbaar en hun klachten komen overeen met de kwetsbare oudere zoals hierboven beschreven. Ook deze groep heeft behoefte aan behandeling en begeleiding door een geriatriefysiotherapeut. Voorbeelden van aandoeningen bij deze groep zijn: Downsyndroom, Ziekte van Alzheimer, Ziekte van Korsakov, ziekte van Huntington, Multiple Sclerose, ALS, Ziekte van Parkinson, kanker en CVA (hersenbloedingen).
Het verbeteren en behoud van gezondheid, zelfredzaamheid, participatie en kwaliteit van leven bij kwetsbare ouderen wordt nagestreefd met de volgende middelen :
•Oefentherapie aangepast aan leeftijd en mogelijkheden waarbij vooral het tempo, de intensiteit en toepasbaarheid van bewegen zich richten op de mogelijkheden in het dagelijks leven om zo zelfstandig mogelijk te blijven functioneren
•Massage en warmteapplicaties in combinatie met oefentherapie om te kunnen blijven bewegen.
•Preventie, advies en begeleiding van gezinsleden, partner of andere mantelzorgers en zorgverleners zodat de oudere zich kan blijven handhaven in de thuissituatie.
•Het geven van voorlichting en advies het op gebied van tillen en goede werkhoudingen bij de zorg en verzorging van de oudere patiënt en aanpassing hiervoor van de leefomgeving.
•Het geven van voorlichting en advies over loophulpmiddelen en over het goed afstellen hiervan.
•Het geven van voorlichting over valpreventie en het geven van oefeningen ter voorkoming hiervan.
•Het samenwerken met andere zorgprofessionals (huisarts, POH, ergotherapeut, psychotherapeut, maatschappelijk werk, revalidatiearts, (wijk-)verpleegkundige).
•Het samenwerken met leveranciers van hulpmiddelen (orthopedisch schoeisel, protheses, loophulpmiddelen, rolstoelen).
Oedeemfysiotherapie
Oedeemtherapie onderzoekt en behandelt doelgericht, systematisch en procesmatig oedeemproblematiek. Het is een behandeling ter bestrijding van lymfeoedeem (vochtophoping) in arm, been, romp of gezicht. Die vochtophoping wordt veroorzaakt door een verstoorde afvoer van lymfevocht. Dit kan aangeboren zijn of een gevolg van een operatie of bestraling waarbij lymfevaten of lymfeklieren beschadigd zijn. Door slechte vaten in bijvoorbeeld de benen bij het ouder worden kan er ook oedeem ontstaan.
Het doel van oedeemtherapie is het beperken of voorkomen van toename van oedeem. Dit om complicaties zoals verminderde beweeglijkheid, wondjes, pijn en weefselspanning zoveel mogelijk te voorkomen of te herstellen.
De gebruikte therapeutische middelen om dit te voorkomen zijn:
- manuele lymfedrainage (een vorm van zachte, pompende massage) die het vocht verplaatst naar die delen van het lichaam waar de vochtafvoer normaal functioneert
- ambulante compressie of druktherapie door middel van zwachtelen
- oefentherapie in de vorm van bewegings- en ademhalingstherapie
- Het toepassen van lymftaping om het vocht ook af te voeren via de huid en onderhuid
- Het geven van voorlichting en adviezen over oedeem en het voorkomen ervan is een wezenlijk bestanddeel van de therapie.
- Het begeleiden naar de keuze voor en het aanmeten van een elastische kous of steunkous (of soms een juxtafix circaid hulpmiddel) kan deel uitmaken van de therapie
Dansante fysiotherapie
Binnen het Therapeuticum Aurum wordt nu ook ‘Dansante fysiotherapie’ aangeboden voor mensen met langdurige pijnklachten. Het programma ‘Dans je vrij’ bestaat uit rustige bewegingen op muziek. Bij deze nieuwe vorm van bewegen leer je om weer plezier in bewegen te krijgen, ook als er pijn is. Door je te laten meenemen door de muziek en innerlijk gestuurd te bewegen kun je werken aan je coördinatie, souplesse, kracht, evenwicht, uithoudingsvermogen, expressie en ontspanning. Je leert je vrijer te bewegen en je grenzen te ontdekken. Met gerichte oefeningen en de muziek kom je erachter dat er meer mogelijk is dan je aanvankelijk dacht. De lessen kunnen individueel gevolgd worden of in een groep, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, en duren ongeveer 8 weken.
Op de website ‘dansjevrijvanpijn.nl’ vind je meer informatie.
Dry needling
Dry needling is een behandelvorm die steeds meer fysiotherapeuten in Nederland toepassen. Het is een methode die is overgekomen uit Canada en al jaren wordt toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Door middel van een acupunctuur naald wordt een pijnlijk en verdicht punt in de spier aangeprikt. Deze plek, triggerpoint genaamd, is lokaal druk gevoelig maar straalt vaak uit naar een andere plek op het lichaam. De behandeling zorgt voor een snelle en langdurige ontspanning van de aangedane spier, wat voor pijnverlichting zorgt en een toename aan bewegelijkheid van het gewricht. Behandel indicatie zijn o.a. schouder of heup ontstekingen, slijtage, nek- en rugpijn of hielspoor.
Wilt u meer weten over deze behandelmethode, kijk dan op de site: www.dryneedling.nl
Vergoeding
Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen verschilt per zorgverzekeraar en staat vermeld op uw polis blad. Kinder- en kinderbekkenfysiotherapie wordt vanuit het basispakket vergoed tot maximaal 18 keer.
Mail: fysio.aurum@planet.nl
Betalingen t.n.v.: ‘Fysiotherapeutenmaatschap Aurum’ te Zoetermeer, NL 92 INGB 0004668041.
Teamleden
Andrea, Petra en Sini
fysiotherapeuten
079 – 3219172
Kalender
Uw zorg in goede handen
Afspraak maken via website
Via de knop "afspraak maken" op onze hoofdpagina kunt u zelf een afspraak maken bij uw huisarts. U ziet hier de beschikbaarheid van o.a. de huisarts, praktijkondersteuners en doktersassistenten in de praktijk.
Afspraak maken via MGN
Mijngezondheid.net geeft via het internet een beveiligde doorkijk in onze huisartsen informatie systeem. Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u toegang en inzage in uw online dossier voor o.a. medicatiepaspoort en afspraken. Om uw privacy te waarborgen is MGn met DigiD beveiligd. U moet wel eerst MGn activeren bij uw dokter. Dit kan via de volgende aanmeldingpagina: Schneider, Ephraïm of Van der Schuit.
Afspraak via telefoon
Huisarts Dhr. Ephraïm 079-3212368 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. Schneider 079-3510607 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. vd Schuit 079-3511730 (menu keuze 2 of 3)
Euritmietherapie 079-3217903
Fysiotherapie 079-3219172
Kunstzinn. therapie 079-3217258
Muziektherapie 079-3217903
Spraaktherapie 015-2620246
Uitwendige therapie 079-3219172
Verloskundigen 079-3217172
Online herhaalmedicatie via MGN
Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u beveiligd toegang tot uw online dossier voor o.a. herhaal medicatie. Hier kunt u zelf u medicatie inzien en herhalen. Dit bericht komt elektronisch binnen bij uw huisarts en stuurt dit na controle door aan de apotheek.
Online herhaalmedicatie via website
Via de knop "herhaalmedicatie"op onze website kunt u herhaal recepten bestellen. De assistente verwerkt dagelijks deze berichten en worden door de arts gecontroleerd alvorens verstuurd naar de apotheek. Bij MGN kunt u zelf de herhaalmedicatie selecteren, via onze website moet u het telkens opnieuw invoeren.
Telefoon
Via de telefoon (menukeuze 2) kunt u de herhaalmedicatie doorgeven aan de assistente. Deze extra service bieden wij omdat het inspreken van herhaalmedicatie op een bandje teveel fouten opleverde.
Receptenbus
Receptenbus: Deze staat bij de balie van de assistentes. Hier kunt u de doosjes van u medicijnen in doen of een briefje waarop staat vermeld: uw naam en telefoonnummer, naam van het medicijn, de dosering en het aantal dat u nodig heeft.
Actueel
Nieuwsbrief Zingeving
We zijn verheugd om onze nieuwste nieuwsbrief te presenteren…
Vervolg pilot ‘Dokter chatbot’
Onze chatbot, voorheen bekend als 'Chantal', is nu geüpgraded…
Vacature: GZ-psycholoog bij Therapeuticum Aurum
Therapeuticum Aurum, een bloeiend gezondheidscentrum gevestigd…