Met haptotherapie in balans

Haptotherapie is erop gericht om dichter bij je gevoel te komen. Je gevoel vertelt je wat goed voor je is en wanneer je over een grens gaat, het geeft je richting. In onze maatschappij leggen we alleen zoveel nadruk op denken, waardoor gedachten vaak je gevoel overstemmen en je het contact met jezelf verliest.

Dit kan leiden tot diverse klachten waarvoor mensen naar een haptotherapeut gaan. Je kunt denken aan stress, spanning of angstklachten, vermoeidheid of lichame-

lijke klachten zonder directe oorzaak. Maar ook bij relationele problemen, een overgang naar een nieuwe levensfase of verwerking van een verlies kan haptotherapie behulpzaam zijn.

Met haptotherapie help ik mensen om weer in balans te komen. Balans tussen denken en voelen, doen en stilstaan, spanning en ontspanning, aandacht voor jezelf en de ander.

Haptotherapie is een ervaringsgerichte therapie, je ervaart ‘aan den lijve’ onbewuste patronen en nieuwe mogelijkheden en dit neem je mee in je dagelijks leven. We besteden dus weinig tijd aan praten over het verleden, het gaat vooral om je ervaring in dit moment.

Om jezelf, je grenzen en voorkeuren te voelen werk ik met aanraking (op de rug). Daarnaast maak ik gebruik van oefeningen waarin je ervaart hoe je je verhoudt tot anderen. Doe je bijvoorbeeld wat er van je verwacht wordt, volg je je eigen weg of verbind je je met de ander? Je leert hoe je vanuit jouw essentie, jouw authenticiteit, in contact kunt zijn. En daarvoor hoef je niks van jezelf op te offeren of te verbergen.

Of zoals Anna Terruwe het formuleerde:

‘Je mag zijn zoals je bent, om te kunnen worden wie je werkelijk bent, maar in dit moment nog niet kunt zijn. En dit mag op jouw manier en in jouw tijd’.

Voor meer informatie kijk op de website van Haptobron.

Ik ben op dinsdag en woensdag bij Aurum, de andere dagen werk ik in mijn praktijk in Delft. Veel zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten indien je een aanvullende verzekering hebt.

Teamlid

Eline Potter

Eline Potter

haptotherapeute

Telefoon 06 53784180

Email: info@haptobron.nl

Website:  http://www.haptobron.nl

Kalender

Uw zorg in goede handen

Afspraak maken via website

Via de knop "afspraak maken" op onze hoofdpagina kunt u zelf een afspraak maken  bij uw huisarts. U ziet hier de beschikbaarheid van o.a. de huisarts, praktijkondersteuners  en doktersassistenten in de praktijk.

Afspraak maken via MGN

Mijngezondheid.net geeft via het internet een beveiligde doorkijk in onze huisartsen informatie systeem. Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u toegang en inzage in uw online dossier voor o.a. medicatiepaspoort en afspraken. Om uw privacy te waarborgen is MGn met DigiD beveiligd. U moet wel eerst MGn activeren bij uw dokter. Dit kan via de volgende aanmeldingpagina: Schneider,  Ephraïm of  Van der Schuit.

Afspraak via telefoon

Huisarts Dhr. Ephraïm 079-3212368 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. Schneider 079-3510607 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. vd Schuit 079-3511730 (menu keuze 2 of 3)
Euritmietherapie 079-3217903
Fysiotherapie 079-3219172
Kunstzinn. therapie 079-3217258
Muziektherapie 079-3217903
Spraaktherapie 015-2620246
Uitwendige therapie 079-3219172
Verloskundigen 079-3217172

Online herhaalmedicatie via MGN

Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u beveiligd toegang tot uw online dossier voor o.a. herhaal medicatie. Hier kunt u zelf u medicatie inzien en herhalen. Dit bericht komt elektronisch binnen bij uw huisarts en stuurt dit na controle door aan de apotheek.

Online herhaalmedicatie via website

Via de knop "herhaalmedicatie"op onze website kunt u herhaal recepten bestellen. De assistente verwerkt dagelijks deze berichten en worden door de arts gecontroleerd alvorens verstuurd naar de apotheek. Bij MGN kunt u zelf de herhaalmedicatie selecteren, via onze website moet u het telkens opnieuw invoeren.

Telefoon

Via de telefoon (menukeuze 2) kunt u de herhaalmedicatie doorgeven aan de assistente. Deze extra service bieden wij omdat het inspreken van herhaalmedicatie op een bandje teveel fouten opleverde.

Receptenbus

Receptenbus: Deze staat bij de balie van de assistentes. Hier kunt u de doosjes van u medicijnen in doen of een briefje waarop staat vermeld: uw naam en telefoonnummer, naam van het medicijn, de dosering en het aantal dat u nodig heeft.

Actueel

Cursus Antroposofie

door Jelle van de Schuit - 7 avonden van 11 feb - 8 apr 2019 De…

Nieuwsbrief Winter 2018-2019 Licht

We kunnen terugkijken op een zomer die zijn weerga niet kent:…

Coaching op Lifestyle

Vooraanmelding Coaching op Lifestyle voor mensen met overgewicht

Zorgprogramma’s

COPD

Dementie

Diabetes

Hart en vaatziekten / Hartschool

Palliatieve zorg

Kanker