Kunstzinnige therapie – beeldend

Kunst en schoonheid horen bij elkaar. Sinds oude tijden voelt de mens de behoefte om zich in kleuren en beelden uit te drukken. Ieder mens heeft creatieve vermogens, meer of minder tot ontwikkeling gebracht.

In de kunstzinnige therapie beeldend wordt deze creativiteit geactiveerd. Het kunstzinnig bezig zijn werkt ontspannend. Je komt weer tot jezelf. En dat heeft een positief effect op je gezondheid. Wanneer je bijvoorbeeld langdurig eenzijdig belast bent, ontstaan er spanningen, die tot lichamelijke en/of psychische klachten kunnen leiden. Je voelt je uit balans. Door het kunstzinnig werken onder begeleiding van de therapeut breng je jezelf weer in harmonie. Je verdiept het gevoelsleven en krijgt ook een nieuwe verbinding met de wereld om je heen. In het aanbieden van de kunstzinnige oefeningen door de therapeut staat de hulpvraag centraal. In een sfeer van rust werk je individueel of in kleine groep aan de kunstzinnige opdracht. Via het schilderen, tekenen of boetseren worden eenzijdige gewoontes en patronen zichtbaar en in beweging gebracht. Ook kunnen onverwerkte gevoelens opnieuw beleefd en verwerkt worden. En je leert nog niet ontdekte kwaliteiten van jezelf kennen en ontwikkelen. Zo werk je al doende aan jezelf. En dat geeft voldoening.

De therapie kan gericht zijn op lichamelijke of psychische veranderingen. Soms gaat het om ondersteuning bij ontwikkelingsvragen en verwerkingsprocessen. Deze therapievorm is dus zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt. Het spreekt vanzelf dat het niet nodig is ervaring te hebben in het kunstzinnig werken. Het gaat om het proces, de eigen beleving, de opgedane ervaring en het plezier tijdens het doen. Er is een folder beschikbaar. U vindt deze in de wachtkamer van het Therapeuticum Aurum.

De behandelingen zijn individueel of in kleine groep en worden door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed in het pakket van de aanvullende verzekering. Voor meer informatie: www.kunstzinnigetherapie.nl

Maaike Kroese

Maaike Kroese

kunstzinnige therapeut

079-3217258

Kalender

Uw zorg in goede handen

Afspraak maken via website

Via de knop "afspraak maken" op onze hoofdpagina kunt u zelf een afspraak maken  bij uw huisarts. U ziet hier de beschikbaarheid van o.a. de huisarts, praktijkondersteuners  en doktersassistenten in de praktijk.

Afspraak maken via MGN

Mijngezondheid.net geeft via het internet een beveiligde doorkijk in onze huisartsen informatie systeem. Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u toegang en inzage in uw online dossier voor o.a. medicatiepaspoort en afspraken. Om uw privacy te waarborgen is MGn met DigiD beveiligd. U moet wel eerst MGn activeren bij uw dokter. Dit kan via de volgende aanmeldingpagina: Schneider,  Ephraïm of  Van der Schuit.

Afspraak via telefoon

Huisarts Dhr. Ephraïm 079-3212368 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. Schneider 079-3510607 (menu keuze 2 of 3)
Huisarts Mw. vd Schuit 079-3511730 (menu keuze 2 of 3)
Euritmietherapie 079-3217903
Fysiotherapie 079-3219172
Kunstzinn. therapie 079-3217258
Muziektherapie 079-3217903
Spraaktherapie 015-2620246
Uitwendige therapie 079-3219172
Verloskundigen 079-3217172

Online herhaalmedicatie via MGN

Via MijnGezondheid.net (MGn) krijgt u beveiligd toegang tot uw online dossier voor o.a. herhaal medicatie. Hier kunt u zelf u medicatie inzien en herhalen. Dit bericht komt elektronisch binnen bij uw huisarts en stuurt dit na controle door aan de apotheek.

Online herhaalmedicatie via website

Via de knop "herhaalmedicatie"op onze website kunt u herhaal recepten bestellen. De assistente verwerkt dagelijks deze berichten en worden door de arts gecontroleerd alvorens verstuurd naar de apotheek. Bij MGN kunt u zelf de herhaalmedicatie selecteren, via onze website moet u het telkens opnieuw invoeren.

Telefoon

Via de telefoon (menukeuze 2) kunt u de herhaalmedicatie doorgeven aan de assistente. Deze extra service bieden wij omdat het inspreken van herhaalmedicatie op een bandje teveel fouten opleverde.

Receptenbus

Receptenbus: Deze staat bij de balie van de assistentes. Hier kunt u de doosjes van u medicijnen in doen of een briefje waarop staat vermeld: uw naam en telefoonnummer, naam van het medicijn, de dosering en het aantal dat u nodig heeft.

Actueel

Cursus Antroposofie

door Jelle van de Schuit - 7 avonden van 11 feb - 8 apr 2019 De…

Nieuwsbrief Winter 2018-2019 Licht

We kunnen terugkijken op een zomer die zijn weerga niet kent:…

Coaching op Lifestyle

Vooraanmelding Coaching op Lifestyle voor mensen met overgewicht

Zorgprogramma’s

COPD

Dementie

Diabetes

Hart en vaatziekten / Hartschool

Palliatieve zorg

Kanker